(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
dršťková z hub (fakt dobrý)
Potřebné ingredience
2 větší cibule, 3/4 kg hub, vývar (hovězí kostka), vegeta, 2 PL sladká paprika, majoránka, tymian, sůl, trochu hotové jíšky (nemusí být), 5 stroužků česneku , koření:bobkový list, nové koření, pepř celý, jalovec.
Postup přípravy
Asi ve dvoulitrovém hrnci, lehce osmahneme cibuli, přidáme na proužky nakrájené houby(používám pýchavku, ale jde to i např. z růžovek, bedel...).Posipeme paprikou a restujeme.Trochu vegety.Koření, kromě majoránkz a tymianu dáme do vajíčka na čaj nebo látkového pytlíku.Vařicí vývar nalijeme na houby, přidáme koření a vaříme přes půl hodiny.Před koncem přidáme majoránku a tymian a lehce zahustíme jíškou.Na konec česnek a pak už jen DOBROU CHUŤ!
...a ještě bude lepší, když se přidá trochu chili...
...a ještě bude lepší, když se přidá trochu chili...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bubble
(upraveno)
19. 9. 2007, 10:52
Tuhle polévku děláme z houby zvané kotrč (vypadá trochu jako mořská houba) a je to mňam!!!
mijabylinka
(upraveno)
19. 9. 2007, 11:05
@bubble
Jo jo souhlasím.Také to z ní dělám(když nejsou ani václavky, nebo růžovky).
mijabylinka
(upraveno)
19. 9. 2007, 10:47
Nechce se mi dávat koření do sítka na čaj, tak to dělám tak,že si bobkový list, nové koření a celý pepř dám vařit zvlášť do malé množství vody a pak ten vývar do polévky přecedím